Zarábanie peňazí a pocit trvalého šťastia


Ak sledujete televízne noviny, ktoré nás informujú o celkovom dianí u nás doma ako aj vo svete, máte akú takú predstavu aj o ekonomike. O ekonomike, ktorá do značnej miery ovplyvňuje životnú úroveň obyvateľstva v našej krajine. Nie je predsa jedno, aký je stanovený minimálny plat, aká je výška dôchodkov, rodičovského či materského príspevku.  Ak si predstavíme bežný týždenný nákup v potravinách, vieme, že každá stovka navyše sa počíta, ak nie sme pod podnikatelia s tisícovými zárobkami, ale radíme sa k bežným občanom.

hurá šťastným okamihom

Výdavky na potraviny nie sú samozrejme zďaleka všetko. Naše bývanie mnohokrát potrebuje isté zásahy zvonku, aby malo vytvorené pevné základy a aby bolo dostatočne zveľadené a upravené podľa našej vlastnej predstavy o ideálnom bývaní. Keď sa nám dobre býva, máme vhodné a príjemné podmienky na bežné fungovanie a všetko, čo potrebujeme, máme do istej miery o idylku postarané. Poďme k téme hojnosti. Hojnosť sa spája s našim vlastným osobným vnímaním blahobytu, ktorý prežívame. Postoj k hojnosti je individuálny.

úspech na dosah

Keď popustíme uzdu našej fantázii a začneme si predstavovať, čo všetko by sme chceli, niekedy aj pod zámienkou, že to potrebujeme, môžeme si vytvoriť nekončiaci zoznam vecí, o ktoré máme záujem. Nie je na škodu zobrať na vedomie, že takéto nekonečné kupovanie a zabezpečovanie sa materiálnymi vecami, ktoré nie sú nevyhnutné pre náš život, nám trvalé šťastie neprinesie. Môžeme sa na okamih potešiť novému kávovaru, novej televízii, značkovým teniskám a kabelke, ale predsa len, z vyššej perspektívy sú to prchavé momenty, ktoré nie sú zárukou dlhodobého naplnenia.

Nezabúdajte pri tempe života, nákupoch, predajoch, zárobkovej činnosti, či už je to práca na živnosť, podnikanie alebo ide o pracovný pomer na momenty zastavenia sa a napojenia sa na svoju vnútornú podstatu ako aj na samotný vyšší zdroj, ktorý nám dáva odpovede na naše nezodpovedané a mnohokrát ani nevyslovené otázky, ktoré však driemu v nás a čakajú na svoje rozriešenie.